12:56 / 30.01.2024 Политика

Україна готова допустити участь росії у зустрічах щодо формули миру, – Єрмак

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна буде готова розглядати запрошення представників росії на зустрічі щодо формули миру вже під час другого Глобального саміту миру.

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

За його словами, Україна готова чути всіх, і у питанні формули миру беруть участь не лише країни Заходу, а й країни Глобального півдня. Але спочатку потрібно створити спільний план для того, щоб обговорювати участь рф.

Єрмак уточнив, що такий план хочуть створювати вже після першого Глобального саміту миру під час проведення окремих зустрічей, конференцій, подій за всіма дев’ятьма пунктами формули миру з десяти.

"І на другому саміті на рівні лідерів, коли план буде готовий, ми готові розглядати питання щодо запрошення представників Росії", — наголосив він.

Однак, за його словами, для участі в таких переговорах у росії має бути політична воля до миру.

BAGNET нагадує, що український уряд запросив лідера Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у Глобальному саміті миру, який має відбутися у Швейцарії.

Підготував: Сергій Дага