09:08 / 30.01.2024 Политика

Німецький оборонний концерн будує завод з виробництва боєприпасів для України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Німецький оборонний концерн Rheinmetall побудує завод з виробництва боєприпасів для України. Про це заявив гендиректор концерну Армін Паппергер в інтерв’ю Bild.

"Темпи швидкі. Те, що раніше зайняло б 10 років, тепер досягається за кілька місяців. Ми побудуємо новий завод снарядів у Німеччині в рекордні терміни, щоб створити стратегічну безпеку поставок", — сказав Паппергер.

Завод буде розташований у Німеччині та зможе виробляти широкий спектр боєприпасів, включаючи артилерійські снаряди, ракети та мінометні міни. Його будівництво розпочнеться в найближчі місяці та завершиться до кінця 2024 року.

Паппергер також зазначив, що Rheinmetall уже отримав замовлення на виробництво та постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько 142 мільйонів євро.

"Ми сподіваємося, що це лише початок нашої співпраці з Україною", — повідомив Паппергер.

BAGNET нагадує, 5 грудня 2023 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив, що Україна й німецький збройний концерн Rheinmetall незабаром запустять виробництво бронетехніки в Україні. Він нагадав, що концерн Rheinmetall вже виробляє для України артилерійські снаряди.

Підготував: Сергій Дага