08:30 / 29.01.2024 Политика

"На певному етапі": Столтенберг хоче запросити Україну до НАТО

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив намір "на певному етапі" запросити Україну стати повноправним членом Альянсу. Про це повідомляє Fox News.

У відповідь на запитання щодо можливої конфронтації між росією та НАТО у разі вступу України в Альянс, Столтенберг визначив це як "гарну справу", яку Альянс та США мають підтримати. Генсек нагадав, що з самого початку НАТО було створено з метою запобігання війнам.

"Я з Норвегії, ми межуємо з росією. Коли Норвегія стала членом НАТО, то Радянський союз називав це провокацією. Це не було провокацією, це право кожної суверенної нації обирати власний шлях. Це право є у Норвегії, воно є у Швеції та Фінляндії, а також в України", – сказав Столтенберг.

Він наголосив, що дуже важливо, щоб російський диктатор володимир путін не досяг бажаного в Україні, тому що це стане заохоченням для інших авторитарних режимів.

"Тому це гарна справа для нас, для США, підтримати Україну, а також на певному етапі запросити їх стати повноцінним членом Альянсу", – підкреслив генсек НАТО.

BAGNET нагадує, що Україна має обнадійливі очікування від наступного саміту Європейської ради. Він пройде на цьому тижні, 1 лютого.

Підготував: Сергій Дага