08:49 / 24.01.2024 Политика

Німеччина вперше передасть Україні військові гелікоптери

Фото: Pexels.com

Німеччина передасть Україні шість списаних військових гелікоптерів Sea King Mk41.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус на 18-ій зустрічі у форматі "Рамштайн".

Гелікоптери Sea King Mk41 були виведені з експлуатації німецькою армією в 2023 році. Вони оснащені різним озброєнням, включаючи гармати, ракети та торпеди.

Гелікоптери будуть передані Україні безкоштовно. Німецька сторона також забезпечить навчання українських військових.

Ця передача є частиною ширшої військової допомоги Німеччини Україні. З початку повномасштабної війни росії проти України Німеччина надала Україні військову допомогу на суму близько шести мільярдів євро. У 2024 році Німеччина планує надати Україні військові товари на суму понад сім мільярдів євро.

"Sea King – це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька поставка такого типу", – підкреслив Пісторіус.

Передача гелікоптерів Sea King Mk41 є важливим кроком у зміцненні обороноздатності України. Гелікоптери можуть використовуватися для різних завдань, включаючи підтримку сухопутних військ, ведення повітряних боїв та рятувальних операцій.

BAGNET нагадує, німецький парламент не підтримав подання від опозиції про передачу Україні далекобійних крилатих ракет "Таурус". 

Підготував: Сергій Дага