11:02 / 18.01.2024 Политика

"Військове" засідання Ради Україна-НАТО відбулося без Залужного

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Вчора, 17 січня, відбулася перша зустріч Ради Україна-НАТО на рівні головнокомандувачів збройних сил. Однак, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не був на ній присутній.

Це випливає з повідомлення місії України при НАТО, повідомляє "Європейська правда".

Представництво Києва при Альянсі повідомило, що перед учасниками Ради Україна-НАТО "від імені головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного виступив військовий представник України генерал-майор Сергій Салкуцан".

"Він розповів про поточну ситуацію на полі бою, зокрема пріоритетні потреби Збройних сил України, та закликав до збільшення постачань зброї, включно із системами протиповітряної оборони та ракетами", — йдеться в повідомленні.

BAGNET нагадує, що 10 січня Рада Україна-НАТО збирала засідання на рівні послів, щоб обговорити масовані російські удари по Україні з застосуванням іранських дронів та північнокорейських ракет.

На засіданні країни НАТО рішуче засудили ескалацію російських авіаударів по Україні та використання росією іранської та північнокорейської зброї, а також нагадали, що країни-члени вже передали Україні широкий спектр систем протиповітряної оборони.

Підготував: Сергій Дага