10:43 / 16.01.2024 Политика

Швейцарія надасть Україні 1,5 млрд франків і організує Глобальний саміт миру

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Швейцарія надасть Україні 1,5 млрд франків (1,6 млрд євро) допомоги у період з 2025 до 2028 року. Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амхерд на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

"Швейцарія вбачає особливий фокус на відбудові України. З точки зору Федеральної ради відбудова має стратегічне значення для стабільності континенту.

На підтримку України Швейцарія запланувала на період наступної стратегії з міжнародної співпраці з 2025 до 2028 року 1,5 млрд франків", – заявила Амхерд.

Президент Зеленський і президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав. Про це заявив після переговорів глава української держави. 

"Я вдячний пані Президенту та її команді за домовленість, що наші команди вже від завтра розпочинають підготовку до проведення у Швейцарії - на рівні лідерів - Глобального саміту миру", – сказав Зеленський.

Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд підтвердила, що погодилась організувати мирну конференцію світових голів

"Пан Зеленський попросив Швейцарію організувати мирний саміт високого рівня, і я підтвердила, що ми готові організувати конференцію", – розповіла Амхерд.

Віола Амхерд  зазначила, що деталі щодо організації конференції будуть "глибоко вивчені, щоб мирний процес був успішним".

Підготував: Сергій Дага