19:52 / 03.01.2024 Политика

Головний дипломат України повідомив, що з Трампом можна працювати

Обрання Дональда Трампа президентом США у 2024 році не завадить підтримці України, якщо знайти до нього підхід.

Про це в інтерв’ю на заході NV "Україна та світ попереду. 2024" сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, текст якого видання опублікували сьогодні.

"Трамп сприймається завдяки своїм, я би сказав, ультрахаризматичним вчинкам, своїй репутації і фразам. Але хто продав Україні першу американську зброю? Президент Трамп — Javelin. Хто розпочав програму безкоштовної передачі Україні перших військово-морських суден, катерів типу Island і Mark-6? Трамп. Хто воював із "Північним потоком-2" і наклав санкції на відоме, але вже підзабуте судно Fortuna, яке прокладало цей трубопровід? Це був Трамп", - сказав дипломат.

Голова МЗС також відкинув можливість будь-яких домовленостей із президентом РФ Володимиром Путіним і Трампом чи будь-яким іншим американським лідером.

"Тому Трамп — це людина, з якою можна працювати, потрібно просто вміти з ним працювати. Якщо він дійде до виборів і якщо він у них переможе, він буде абсолютно іншим, ніж президент Джо Байден, якому ми надзвичайно за все вдячні. Є дуже багато "якщо", але Україна не повинна нічого боятися, жодних виборів і жодних чинних або майбутніх політиків", – підсумував він.

Підготувала: Ніна Петрович