12:56 / 02.01.2024 Политика

Годжес сумнівається, що Україна отримає запрошення в НАТО на саміті в Вашингтоні

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Колишній командувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес сумнівається, що цьогоріч Україна зможе отримати запрошення до НАТО. Про це генерал заявив в ефірі телемарафону.

Проте військовий зауважив, що блок стане кращим того самого моменту, як Україна приєднається.

"Я не налаштований оптимістично – не чую висловів чи розмов, які вказували б на те, що 2024 року у Вашингтоні результат може бути успішішним, ніж у Вільнюсі 2023 року. Я дивлюся на (Віктора) Орбана в Угорщині, на (Роберта) Фіцо у Словаччині – вони обидва зараз виконують кремлівську роботу у різні способи усередині ЄС", – заявив генерал.

Проте екскомандувач наголосив, що НАТО стане кращим після того, як прийме Україну.

За його словами, Україні справді треба допомогти здобути перемогу, бо це в інтересах Америки. Саме тому слід продовжувати виступати за підтримку вступу України до НАТО.

"Але я буду чесний з вами та моїми українськими друзями, я зараз не дуже вірю, що ми побачимо щось краще порівняно з тим, що бачили на саміті НАТО у Вільнюсі", – заявив екскомандувач Сухопутних сил США у Європі Бен Годжес.

А ще військовий вважає, що відсутність успіху контрнаступу ЗСУ влітку 2023 року полягає не в українському військово-політичному керівництві, а у відсутності достатньою кількістю зброї та техніки.

BAGNET нагадує, раніше президент США Джо Байден відреагував на наймасштабнішу атаку рф на Україну 29 грудня 2023 року. Він звернувся до Конгресу із закликом розблокувати пакети військової допомоги для Києва.

Підготував: Сергій Дага