00:01 / 22.12.2023 Политика

У Порошенка знайшли гроші з Угорщини

Лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко протягом жовтня-листопада тричі отримував від угорського уряду грошові надходження, які в сумі склали понад 37 мільйонів гривень. 23 жовтня експрезидент задекларував 517173 грн, вказавши вид доходу як "проценти". Джерело надходження - Міністерство Фінансів Угорщини.

24 листопада у якості "процентів" Порошенко задекларував 1036940 грн. Джерело надходження - Міністерство Фінансів Угорщини.

І цього ж дня в його декларації з'явилася сума 36067500 грн, вид доходу - "погашення облігацій", джерело надходження - Міністерство Фінансів Угорщини.

У партії "Європейська солідарність" заявляють, що Петро Порошенко вкладає кошти в цінні папери з метою акумуляції коштів на численні проєкти з підтримки ЗСУ.

"Для збільшення ефективності використання ресурсів залучені незалежні професійні радники, які займаються придбанням державних і корпоративних цінних паперів в Україні й за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Указані в повідомленні "проценти" та кошти за "облігації", були отримані з Угорщини в рамках цієї програми та спрямовані на зміцнення обороноздатності країни.

Підготувала: Ніна Петрович