08:30 / 12.12.2023 Политика

Кількість депутатів, які хочуть достроково скласти повноваження, сягає кількох десятків, – Арахамія

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що кількість народних депутатів, які бажають достроково скласти свої повноваження, доволі велика. Однак він запевнив, що сприянням їм у цьому не буде.

Про це Давид Арахамія розпоів в коментарі телеканалу "Рада", передає "Інтерфакс-Україна".

Арахамія пояснив, що народні депутати мають "досидіти" до кінця нинішньої каденції Верховної Ради, щоб ухвалювати необхідні для держави закони.

Він також констатував, що зменшення кількісного складу парламенту не може не позначатися на її діяльності.

Арахамія запропонував оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, щоб зберегти ці групи.

BAGNET зазначає, останнім з Ради пішов депутат Дмитро Шпенов, обраний у 2019 році як безпартійний самовисуванець за 37 округом (Дніпропетровська область). Він склав депутатські повноваження 4 грудня.

За даними ZN.UA, на кінець жовтня Верховна Рада з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну втратила двадцять мандатів народних депутатів. У грудні ВРУ достроково припинила повноваження ще 3 народних депутатів.

Як відомо, станом на 11 грудня 2023 року, кількісний склад Верховної Ради – 400 народних депутатів (згідно із законодавством має бути 450).

Підготував: Сергій Дага