08:49 / 07.12.2023 Политика

Існує великий ризик поразки України, - Білий дім

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Без американської військової допомоги ризик програшу України у війни з росією є "значним". Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки адміністрації президента США Джон Кірбі.

"Існує великий ризик того, що Україна може програти цю війну", – заявив Кірбі.

Американська адміністрація відкинула вимоги республіканців щодо посилення контролю над південним кордоном США, висунуті як умови для продовження допомоги Києву. Таким чином, республіканці Конгресу США, на думку Білого дому, тримають у заручниках допомогу Україні, заявив Кірбі.

"Ми знаємо, що в Конгресі є двопартійна підтримка України, але нас обдурила низка республіканців, які хочуть утримувати підтримку України в заручниках, [вимагаючи запровадження] низки досить радикальних прикордонних заходів [на південному кордоні США]", – сказав Кірбі.

При цьому він наголосив, що президент США Джо Байден "готовий чесно вести переговори щодо кордону". Кірбі нагадав, що президентська адміністрація вже погодила виділення $6 млрд на посилення південних рубежів США.

"Давайте говорити про це, але давайте не змушуватимемо український народ страждати через проблеми на Капітолійському пагорбі", – підкреслив Джон Кірбі.

Підготував: Сергій Дага