07:14 / 07.12.2023 Политика

Якщо путін захопить Україну, солдати США воюватимуть з російськими, - Байден

Фото: скриншот

Президент США Джо Байден закликав Конгрес затвердити додаткове фінансування військової допомоги Україні у розмірі понад $60 млрд.

У своєму виступі він підкреслив, що якщо росії дозволити перемогти, це може призвести до розширення конфлікту, охоплюючи не лише Україну, але й країни НАТО. Байден зазначив, що на зустрічі з G7 обговорювалася допомога Україні, та відзначив готовність лідерів "Великої сімки" і європейських союзників продовжувати підтримку Києва.

"Хто в Сполучених Штатах готовий відмовитися від цього? Кажу вам, я не готовий, і я не думаю, що американський народ також. Якщо путін захопить Україну, він на цьому не зупиниться. Тут важливо бачити довгострокову перспективу. Він збирається продовжувати.

Він зробив це досить зрозумілим. Якщо путін атакує союзника по НАТО, як член НАТО ми взяли на себе зобов’язання захищати кожен дюйм території НАТО. Тоді ми матимемо те, чого ми не прагнемо і чого ми не маємо сьогодні: американські війська воюватимуть проти російських військ", - наголосив він. 

Американський лідер зазначив, що це голосування залишить слід у пам'яті на довгий час. Байден наголосив, що "історія буде суворо судити тих, хто відмовиться від захисту справи свободи".

"Ми не можемо дозволити путіну перемогти. Я ще раз скажу: ми не можемо дозволити путіну перемогти. Це в наших національних інтересах і в міжнародних інтересах усіх наших друзів. Будь-яка перепона в нашій здатності підтримувати Україну явно зміцнює позицію путіна", - додав він.

BAGNET нагадує, президент США Джо Байден засудив можливість припинення військової допомоги Україні, вважаючи цю перспективу "божевіллям".

Підготував: Сергій Дага