10:43 / 05.12.2023 Политика

Євросоюз та Україна почали консультації про колективні гарантії безпеки у межах декларації G7

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У межах Спільної декларації G7 про підтримку України 4 грудня розпочалися консультації про колективні безпекові гарантії ЄС для України. Про це йдеться в повідомленні Офісу Президента України.

У консультаціях узяли участь голова ОП Ігор Жовква та генеральний секретар Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарль Фріз.

Жовква нагородив Фріза орденом “За заслуги” ІІІ ступеня — за внесок у зміцнення й підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Дипломати обмінялися думками, як вони бачать гарантії безпеки від Євросоюзу з акцентом на безпеково-оборонному сегменті.

"Майбутнє членство України в ЄС саме по собі є потужною гарантією безпеки для нашої держави та європейської спільноти загалом. Ми надзвичайно цінуємо, що вже на цьому етапі обговорюємо конкретні кроки для зміцнення нашої спільної безпеки та посилення стійкості України", – йдеться у повідомленні.

BAGNET нагадує, наприкінці листопада місія Європейського союзу представила у Києві пропозиції щодо зобов’язань блоку перед Україною у сфері безпеки. Напрацювання презентував представник Європейської служби зовнішніх справ.

Підготував: Сергій Дага