07:52 / 01.12.2023 Политика

Олена Зеленська увійшла у ТОП-25 найвпливовіших жінок світу

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Олена Зеленська, перша леді України, ввійшла в цьогорічний список 25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times.

Її включення було запропоноване прем’єркою Естонії Каю Каллас. У своєму коментарі Каллас висловила враження від "чесності", яку вона вбачає в Олені Зеленській.

"Через чотири місяці після вторгнення росії в Україну вона (Олена Зеленська – ред.) сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це - прокинутися і побачити, що твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли і чи побачиш ти своїх близьких наступного разу; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи на все це", - сказала Каллас.

Вона також відзначила, що "як і її чоловік, Зеленська стала світовим символом стійкості".

"Її лідерство у вирішенні питань психічного здоров'я українців під час війни є життєво важливим. .. Зараз світ повинен прислухатися до Зеленської і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти Росію і покласти край стражданням", - додала прем’єрка Естонії.

Також у перелік найвпливовіших жінок світу, згідно з рейтингом Financial Times, включені австралійська акторка Марго Роббі, американська співачка Бейонсе, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді, директорка з технологій компанії OpenAI Міра Мураті, виконавча секретарка Конвенції про біологічне різноманіття ООН Елізабет Марума Мрема, та міністерка охорони довкілля Бразилії Маріна Сілва.

Підготував: Сергій Дага