09:27 / 28.11.2023 Политика

США постачають зброю Україні лише для виживання, а не для перемоги, – ЗМІ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Журналісти американського видання Newsweek вважають, що Сполучені Штати надають Україні лише необхідний мінімум озброєння для виживання, але цього недостатньо для досягнення перемоги.

Захід виражає страх перед можливим розвалом росії, зверженням нинішнього президента володимира путіна та можливими геополітичними зрушеннями, які можуть виникнути внаслідок цього. Стаття на цю тему була опублікована у виданні напередодні.

В ній вказується, що Володимир Зеленський сприймає нерішучість своїх західних партнерів і роздратований від цього ставлення.

Журналісти підкреслюють, що Київу довелося вести наполегливу боротьбу за отримання кожної нової системи озброєнь від НАТО. Перші бойові танки американського виробництва прибули в Україну в жовтні, і це сталося понад 18 місяців тому, від моменту, коли російські бронетанкові колони порушили територіальні межі суверенної держави 24 лютого 2022 року.

"Україна веде війну за національне виживання. Однак Байден та інші західні лідери ясно дали зрозуміти, що західна коаліція відповідає за глобальне виживання", - оцінюють ситуацію аналітики.

BAGNET нагадує, Україна прийняла рішення вийти з угоди про соціальні гарантії для військовослужбовців країн Співдружності незалежних держав (СНД).

Підготував: Сергій Дага