06:17 / 17.11.2023 Политика

Зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна не змінила позиції КНР щодо війни в Україні, – МЗС Китаю

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Після зустрічі президента США Джо Байдена та голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна МЗС Китаю заявило, що позиція країни щодо "кризи в Україні" не зміниться.

Про це повідомила речниця МЗС КНР Мао Нін, заяву публікує Укрінформ.

"Позиція Китаю щодо "української кризи" та палестино-ізраїльського конфлікту дуже чітка й послідовна. Ми завжди стоїмо на боці чесності й справедливості, прагнемо сприяти миру й переговорам, а також деескалації ситуації", – йдеться у заяві.

Під час переговорів, які відбулися 15 листопада, лідери Китаю та США, як повідомила дипломатка, обговорили міжнародні та регіональні питання. Насамперед обмінялись думками щодо ситуацій у світі та конфліктів, які розгортаються у світі. Китайська сторона висловила занепокоєння питанням "кризи в Україні". Саме таким чином Китай називає розв’язану росією агресивну війну з Україною.

Зазначали, що влада Китаю намагається ретельно уникати згадування конфлікту Ізраїлю та Палестини. А саме китайські чиновники не хочуть наголошувати, що війна відбувається лише з терористичною організацією ХАМАС.

BAGNET нагадує, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Китай намагається тримати нейтральну позицію в багатьох політичних питаннях.

Лідер Китаю лише декілька разів обговорював ситуацію з президентом України Володимиром Зеленським. Під час годинного спілкування порушили всі актуальні питання двосторонніх відносин. Окрему увагу приділили шляхам можливої взаємодії з метою встановлення справедливого і сталого миру для України.

Підготував: Сергій Дага