07:52 / 10.11.2023 Политика

Україна не може отримати військову перевагу, а час йде на користь росії, – Павел

Фото: Getty Images

Переговори можуть початися наступного року, оскільки розвиток подій не свідчить про те, що українська сторона може отримати військову перевагу. Водночас час зараз грає на користь росії.

Таку думку висловив президент Чехії Петр Павел, передає Novinky.

Він зауважив, що росія має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Вигравши час, вона також зможе поповнити матеріальну базу, якої їй давно не вистачало, адже наразі до неї надходять масивні поставки з Північної Кореї.

Очевидно, що росія намагається затягнути конфлікт якомога довше. Президент Чехії вважає, що рф також може дочекатися результатів президентських виборів у США, які відбудуться наступного року і спробують похитнути готовність допомагати Україні та постачати їй зброю.

Водночас Павел заявив, що Захід повинен продовжувати свою підтримку для України.

"Ситуація не є однозначно позитивною. Позитивним для України має бути те, що ми на їхньому боці та повинні підтримувати їх у досягненні їхніх цілей. З нашого боку, у нас немає іншого вибору, окрім як продовжувати надавати підтримку", – заявив Павел.

При цьому він повторив те, що він вже неодноразово говорив у різних формах у минулому, а саме, що "будь-який успіх росії означатиме нашу поразку".

Підготував: Сергій Дага