20:05 / 08.11.2023 Политика

В ОПУ завірили, що Зеленський щодня буде намагатися приєднати Україну до ЄС

Зеленський майже щодня проводитиме перемовини зі своїми європейськими колегами після того, як Єврокомісія рекомендувала лідерам ЄС почати процес переговорів про вступ України.

"Майже кожного дня президент України Володимир Зеленський проводитиме переговори з лідерами держав-членів ЄС. І так, одним з найважливіших питань про зброю, поряд з фінансовою підтримкою буде питання позитивного рішення у грудні", - сказав заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква.

Він додав, що засідання Євроради щодо цього питання відбуватиметься 14-15 грудня. Абсолютна більшість лідерів країн-членів ЄС підтримує переговори про вступ України.

Заступник глави ОПУ сказав, що парламент працюватиме над внесенням змін у законодавство, аби покращити ситуацію щодо інших рекомендації Єврокомісії. Зокрема, щодо прав нацменшин. За словами Жовкви, Україна дотримуватиметься в цьому питання рекомендацій Венеціанської комісії, але не виконуватиме "забаганки якоїсь держави" (маючи на увазі Угорщину).

Жовква додав, що вже цього місяця парламент має ухвалити необхідні зміни. Для цього з керівництвом і фракціями Ради працює Президент Зеленський.

Підготувала: Ніна Петрович