11:40 / 07.11.2023 Политика

Єврокомісія позитивно оцінить прогрес України, – Стефанішина

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У звіті, який буде оприлюднено вже в середу, 8 листопада, Єврокомісія позитивно оцінить прогрес України на шляху до Євросоюзу.

Про це в інтерв’ю Reuters заявила міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

"Я б сказала, що оцінка буде однозначно позитивною, тому що ми перебуваємо в постійному контакті з Єврокомісією, обговорюємо кроки та домовляємося про ті кроки, які нам вдалося реалізувати", – заявила Стефанішина.

Вона наголосила, що коли йдеться про сім рекомендацій Єврокомісії для України, наша країна виконала все, що було погоджено.

BAGNET нагадує, що 4 листопада Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн здійснила візит до Києва, щоб обговорити шлях України до в Європейського Союзу та фінансову підтримку з боку ЄС.

Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський зазначав, що наразі Україна робить все для того, щоб рішення щодо членства в ЄС ухвалили вже цього року. І не проґавить такого особливого моменту.

А вже цієї середи, 8 листопада, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн опублікує звіт з оцінкою прогресу України на шляху до членства в ЄС, з позитивними рекомендаціями. Але, як пише агенція Reuters, лише за певних умов. Так, для цього Україна має посилити боротьбу з хабарництвом та схвалити реформу щодо захисту прав меншин.

Підготував: Сергій Дага