13:53 / 05.11.2023 Политика

Європа буде підтримувати мирні ініціативи України, - заява

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення Єврокомісії до дискусії навколо продовження допомоги для України, що нині тривають у Сполучених Штатах, фон дер Ляєн зауважила, що США потужно підтримують Україну з першого дня після початку російської агресії, є надійним партнером, та надають Україні не лише фінансову підтримку, але й значну військову допомогу.

"Безумовно, це внутрішнє і суверенне рішення Сполучених Штатів, - як продовжувати таку підтримку. Але, коли ми вели переговори зі Сполученими Штатами, наприклад кілька тижнів тому відбувся саміт ЄС-США, - ми показали наш внесок, що ми робимо для цього. Ми пояснювали чоловікам і жінкам у Конгресі, чому ми переконані, що фінансова стабільність та передбачуваність бюджету є надзвичайно важливими для України", - заявила Президентка Єврокомісії.

Фон дер Ляєн підтвердила, що ЄС продовжить підтримувати всі мирні ініціативи України із досягнення справедливого миру й стабільності.

"Україна є суверенною країною, і приймає суверенні рішення. Я вітаю вас із рішенням ініціювати Формулу миру. Зустрічі на рівні радників з безпеки в Копенгагені, у Джидді та потім на Мальті демонструють, що ви берете на себе цю ініціативу, продовжуючи боротися у цій війні за власну територіальну цілісність та суверенітет… Ми будемо продовжувати нашу підтримку та просуватися до справедливого та стійкого миру для України. Це наша спільна мета, і наша підтримка є непохитною", - сказала фон дер Ляєн.

ТЭГИ: