09:27 / 24.10.2023 Политика

Зеленський провів кадрові перестановки у керівництві СБУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський провів кадрові перестановки у керівництві Служби безпеки України. Про це свідчать укази на сайті глави держави.

Кадрові перестановки в СБУ:

  • звільнив Анатолія Валерійовича САНДУРСЬКОГО з посади заступника Голови Служби безпеки України.
  • звільнив Володимира Геннадійовича ПЕТРИЧЕНКА з посади начальника Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.
  • звільнив Анатолія Олександровича ДЕНИСЕНКА з посади начальника Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.
  • призначив Тамару Анатоліївну ПАШКОВСЬКУ начальником Управління роботи з особовим складом Служби безпеки України.
  • призначив Андрія Зеновійовича ШВЕЦЯ начальником Головного слідчого управління Служби безпеки України.
  • призначив Володимира Геннадійовича ПЕТРИЧЕНКА начальником Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.
  • призначив Андрія Миколайовича ПАДАЛКУ начальником Департаменту господарського забезпечення Служби безпеки України.

За даними розслідування "Схем", новий начальник Головного слідчого управління СБУ Андрій Швець, декларація якого не є публічною, мешкає у маєтку ринковою вартістю орієнтовно 11 млн грн у котеджному містечку "Золоче". Це одне з найдорожчих елітних поселень Київщини з власним яхт-клубом та вертолітним майданчиком. 

При цьому Швець усе життя здебільшого працював на державній службі, а його близькі родичі не мали прибуткового бізнесу та суттєвих офіційних доходів.

BAGNET нагадує, наприкінці серпня Зеленський призначив Олександра Поклада заступником голови СБУ, а Олександра Пеліна - начальником управління СБУ в Запорізькій області. Також президент звільнив начальника управління СБУ в Закарпатській області Євгена Борзілова.

Підготував: Сергій Дага