12:56 / 19.10.2023 Политика

Байден планує попросити у конгресу 60 млрд доларів для допомоги Україні, – ЗМІ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Лідер США Джо Байден в п'ятницю, 20 жовтня, планує виставити на голосування до Конгресу довгостроковий пакет допомоги для України у розмірі 60 млрд доларів. Іншу частину коштів спрямують на допомогу Тайваню та Ізраїлю. Про це пише NBC News.

Як зазначають, цей пакет ще остаточно не сформовано.

"Додатковий пакет фінансування, ймовірно, передбачатиме виділення Україні 60 мільярдів доларів. Інша частина запиту включатиме приблизно 40 мільярдів доларів для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та охорони американо-мексиканського кордону", – пише видання.

За даними NBS, республіканці розраховують, що новий пакет допомоги Україні зможе допомогти у поповненні американських боєприпасів, які раніше були відправлені до Європи та України. Ця зброя може бути використана для різних цілей, зокрема, на Близькому Сході, що є предметом обговорення, повідомили джерела видання.

Очікують, що адміністрація Байдена офіційно подасть додатковий запит на 100 мільярдів доларів у п’ятницю, 20 жовтня.

Усереду, 18 жовтня, стало відомо, що президент США Джо Байден розглядав можливість подання до Конгресу додаткового запиту на допомогу Ізраїлю та Україні у розмірі приблизно 100 мільярдів доларів. Також кошти планували спрямувати на фінансування безпеки кордонів і допомогу країнам Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема Тайваню.

Підготував: Сергій Дага