05:29 / 15.10.2023 Политика

Столтенберг про спроби рф заморозити війну: завжди є ризик, що путін це зробить

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російський диктатор володимир путін може спробувати заморозити війну проти України. Проте Україна та її союзники зроблять все, аби цього не сталося. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна.

"Війни за своєю природою не є передбачуваними, і ніхто не може точно передбачити, як саме ця війна розвиватиметься. Звісно, ми сподіваємося, що ми зможемо мати справедливий та довготривалий мир так швидко, як це можливо. Ми працюємо, щоб досягти цього. Але найкоротший шлях до миру - це надання військової підтримки Україні", - зазначив він.

Столтенберг наголосив, що шлях до миру пролягає через військову підтримку України, щоб показати росії, що вона не зможе досягти перемоги на полі бою.

Генсек НАТО додав, що завжди є ризик заморозки війни. Але, на його думку, союзники працюють, аби цього не сталося.

"Звісно, завжди є ризик, що президент Путін це зробить. Ми бачили, що він намагається зробити все, що може, щоб завадити українцям звільняти свою землю. Ми продовжимо підтримку, ми продовжимо стояти поруч з Україною. Ми робимо це, бо українська битва - це наша битва", - наголосив Столтенберг.

Підготував: Сергій Дага