15:28 / 11.10.2023 Политика

НАТО дасть "рішучу відповідь" на удар по інфраструктурі, якщо атака була навмисною, – Столтенберг

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У НАТО обговорять пошкодження критичної інфраструктури у Балтійському морі і якщо підтвердиться, що атака була навмисною, то Альянс дасть "рішучу відповідь".

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони Альянсу 11 жовтня, передає  Reuters. 

Важлива річ зараз – встановити, що трапилося і як це могло трапитися. Якщо буде доведено, що це навмисна атака на критичну інфраструктуру НАТО, то це буде, звичайно, серйозно, і це, звичайно, зустріне об’єднану і рішучу відповідь НАТО.

Столтенберг зазначив, що міністри на зустрічі обговорять інцидент у Балтійському морі, де було пошкоджено критичну підводну інфраструктуру.

BAGNET нагадує, 10 жовтня у ЗМІ з’явилася інформація, що росія завдала удару по морському газопроводу Baltic Connector між Фінляндією та Естонією.

Тоді ж Фінляндія почала розслідування атаки на газопровід Balticconnector. Влада Фінляндії висловила припущення, що газопроводу Balticconnector, що йде з Естонії, могло бути навмисно завдано пошкодження. Правоохоронці розслідують справу за фактом вандалізму.

Підготував: Сергій Дага