19:24 / 10.10.2023 Политика

Український міністр розповів про сценарії для ЄС, якщо рашисти виграють війну

Якщо Україна зазнає поразки у війні з рашистами, це означатиме також кінець Європи, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Forbes Україна.

"Ми всі жили очікуваннями швидкої війни. І Путін жив очікуванням швидкої війни, тільки він інакше собі це уявляв", - нагадав дипломат.

За словами Кулеби, у європейських країнах наразі звучить такий наратив: якщо війна триватиме довго, "ми все одно будемо з вами стільки, скільки потрібно для вашої перемоги".

"Це лунало і від верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, і від міністрів. Для Європи це екзистенційна війна. Європейці розуміють - це про них також. Вони не можуть собі дозволити не перемогти разом з Україною в цій війні. Це буде кінець Європи, якщо Україна програє", - заявив міністр.

Окрім того, Кулеба отипістично налаштований щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України. "Немає сили в Європі, яка здатна зупинити шлях України до членства в ЄС та НАТО", - сказав він, коментуючи антиукраїнські настрої в Європі, зокрема у Словаччині.

Підготувала: Ніна Петрович