15:28 / 06.10.2023 Политика

Іспанія надасть Україні шість пускових установок для ЗРК Hawk

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Уряд Іспанії схвалив передачу Україні шести пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk. Відповідне рішення ухвалили за підсумками переговорів голови уряду Іспанії Педро Санчеса й президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє пресслужба іспанського уряду.

Зазначається, що іспанський прем’єр запропонував Зеленському нові системи протиповітряної оборони та боротьби з безпілотниками, а також відповідне навчання для українських солдатів та обладнання для розмінування.

Вони знадобляться для протидії можливим російським бомбардуванням цивільних об’єктів і критично важливої інфраструктури, а також для захисту нового зернового коридору.

"За підсумками … переговорів із президентом Зеленським іспанський уряд надасть Україні шість пускових установок Hawk для боротьби з можливими російськими бомбардуваннями цивільних об’єктів та критичної інфраструктури, а також для захисту нового зернового коридору", – йдеться в повідомленні.

Раніше про перемовини Зеленського та Санчеса повідомляла пресслужба ОП.

Лідери країн обговорили широкий спектр питань, зокрема оборонну підтримку, енергетичне обладнання, роботу зернового коридору та підтримку України в прагненні вступити до ЄС.

Як повідомляв BAGNET, президент України Володимир Зеленський у четвер, 5 жовтня, приїхав до Іспанії, щоб узяти участь у саміті Європейської політичної спільноти.  Важливою темою, за його словами, є посилення в Європі архітектури безпеки, зокрема регіональної. Україна має вагомі пропозиції.

На третю зустріч Європейської політичної спільноти запросили 47 очільників держав і урядів.

Підготував: Сергій Дага