13:34 / 05.10.2023 Политика

Байден анонсував "велику промову" щодо підтримки України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Президент США Джо Байден анонсував "велику промову" щодо виділення допомоги України. Втім, коли це станеться, поки невідомо. Про це очільник США сказав на брифінгу для преси.

Байден прокоментував ситуацію з відставкою спікера Палати представників США Пола Маккарті та небажання конгресменів-республіканців виділяти додаткові кошти на допомогу Україні.

"Мене це хвилює, але я знаю, що більшість членів Палати представників і Сенату обох партій заявили, що вони підтримують фінансування підтримки України. Дуже скоро я виголошу велику промову щодо цього питання", – сказав Байден.

Втім, коли саме це станеться, президент не уточнив. Водночас він зазначив, що є й інші способи надавати Україні допомогу, але він не планує вдаватися в деталі.

Також у Байдена запитали, чи обіцяв він Зеленському передати ракети ATACMS для України. На що він зазначив, що Сполучені Штати Америки виконали все, що нещодавно просив президент України.

"Я розмовляв із Зеленським, і все, що він просив, ми виконали", – відповів президент.

BAGNET нагадує, що Спікер Палати представників США пішов у відставку. В історії країни він перший, кого звільняють з посади достроково.

Підготував: Сергій Дага