23:58 / 03.10.2023 Политика

Проросійський діяч образився, що його так назвали і пішов до суду

Ексзаступник голови Адміністрації президента-втікача Януковича Андрій Портнов подав до суду на Центр протидії корупції через матеріал, у якому його називають проросійським політиком та вимагають накласти санкції.

"Соратнику Януковича, який втік з України, не сподобався наш матеріал, де ми Портнова називаємо "проросійським політиком". І вимагаємо накладення на нього санкцій", - інформує ЦПК на своїй сторінці у фейсбуці.

Наголошується, що Портнов розраховує, що "у суспільства коротка пам’ять".

"Ми не забули, як Портнов рівно за тиждень до повтомасштабного вторгнення рф сказав тезу, яку путін майже дослівно повторив перед нападом на Україну. Про "внєшнєє управлєніє", про "поганий" Захід, про Посольство США, яке "контролює" антикорупційні органи, про суди і держпідприємства. Ми не забули, як Портнов регулярно сидів на каналах Медведчука і поширював ці наративи", - наголошують у ЦПК.

Зазначється, що Портнов після Майдану тривалий час провів у Росії, де його родина придбала маєток за понад $2 млн, а також комерційну нерухомість у центрі Москви за $5,5 млн.

"Не просто так США наклали санкції на Портнова. Не просто так він знову втік з України і вже не розповідає про "внєшнєє управлєніє". Зате має сміливість подавати позови. Нічого, можемо ще раз повторити", - резюмує ЦПК.

ЦПК нагадує, що в 2021 році ЦПК виграв суд у Портнова. Тоді той вимагав спростувати інформацію про його причетність до кримінального провадження щодо незаконного збагачення. Але Верховний Суд став на бік ЦПК.

Підготувала: Ніна Петрович