10:24 / 21.09.2023 Политика

МЗС України закликало польщу "відкинути емоції"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України у відповідь на рішення польського МЗС викликати посла України, закликало Польщу відкинути емоції заради конструктиву. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в Facebook.

Закликаємо наших польських друзів відкинути емоції. Українська сторона запропонувала Польщі конструктивний шлях вирішення зернової проблематики. Очікуємо, що наші пропозиції стануть основою для переведення діалогу в конструктивне русло.

Ніколенко заявив, що МЗС України детально поінформоване про зустріч українського посла у Варшаві із заступником міністра закордонних справ Польщі.

Речник міністерства зауважив, що під час цієї зустрічі український посол вкотре роз’яснив українську позицію щодо неприйнятності для України польської односторонньої заборони на імпорт українського зерна.

BAGNET нагадує, у середу, 20 вересня, МЗС Польщі терміново викликали посла України.

Таке рішення країна прийняла у відповідь на заяву Зеленського про те, що деякі союзники України у Європі "підривають солідарність політичним театром, роблячи із зерна трилер".

Цю заяву український президент зробив, відреагувавши на рішення Польщі, Словаччини та Угорщини зберегти власні обмеження, попри постанову ЄС про зняття ембарго на імпорт зерна з України.

Підготував: Сергій Дага