14:50 / 20.09.2023 Политика

Австралія підтримає позов України проти рф у Міжнародному суді ООН

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Австралія приєднається до держав, які підтримують позов України проти росії у Міжнародному суді ООН. Про це сказала глава МЗС Зеленого континенту Пенні Вонг, повідомляє The Australian.

Австралія приєднається до групи з 31 держави, яка підтримує в Міжнародному суді ООН позов України проти росії. Генеральний соліситор Стівен Донахью виступить від імені Австралійської Співдружності на етапі попереднього розгляду заяви Києва щодо порушення росією Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Україна 26 лютого 2022 року подала до Міжнародного суду ООН позов до РФ щодо інтерпретації, застосування та виконання Конвенції 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Офіційний Київ вимагає від суду визнати, що рф не має законних підстав для дій в Україні та проти неї.

Раніше BAGNET повідомляв, що 18 вересня Міжнародний суд ООН у Гаазі відновив розгляд справи, в якій Україна подає позов проти росії щодо конвенції про геноцид. Слухання, які триватимуть до 27 вересня, не будуть глибоко аналізувати суть справи, а сконцентруються на юридичних аргументах стосовно юрисдикції.

Підготував: Сергій Дага