17:52 / 05.09.2023 Политика

Після серії гучних скандалів парламент відправив у відставку Олексія Резнікова

Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Рішення підтримали 327 нардепів.

Нагадаємо, що в Міноборони відбулася низка скандалів із закупівлями продуктів харчування та амуніції за завищеними цінами.

Так, нещодавно Резніков запропонував парі нардепу та журналісту через скандал із закупівлею курток для військових Міноборони. Він заявив, що готовий подати у відставку, якщо виявиться, що відомство поставило 180 тисяч літніх курток замість зимових. В іншому випадку він запропонував депутату Анастасії Радіній скласти мандат, а журналісту Михайлу Ткачу - піти з видання та на 3 роки припинити займатися журналістикою.

Парі не уклали.

ЗМІ писали, що після звільнення з посади міністра Резнікова можуть призначити послом у Британії. Втім, цю інформацію поки не коментував ні президент, ні сам Резніков.

Днями з розслідування Bihus.info стало відомо, що Міноборони сплатило 650 млн грн авансу родинній компанії екснардепа Борислава Розенблата, яка під дедлайн здала лише 1 з 55 замовлених БПЛА.

Bihus.info повідомляє, що у грудні 2022 року Міноборони уклало угоду на 807 мільйонів на 55 безпілотних авіаційних комплексів "HAWK" і сплатило аванс на 650 мільйонів. 

Їх мала виготовити до середини серпня ТОВ "Українська авіаційна система", якою володіє у тому числі дружина екснардепа Борислава Розенблата, фігуранта гучної "бурштинової справи". Розенблат неодноразово говорив, що цей проект його "дітище".

Компанія мала до 15 серпня здати замовнику усі 55 комплексів, однак під цю дату здала один.