20:45 / 28.08.2023 Политика

В Україні можуть прирівняти корупцію до держзради

Президент Зеленський має намір запропонувати Верховній Раді прирівняти корупцію до державної зради, що дозволить передати частину корупційних справ до Служби безпеки України.

"Ця інформація поки що неперевірена. Якщо з'явиться щось реальне в парламенті, то будемо дивитися. Багато поки чуток навколо цього. Стосовно питання щодо державної зради – влада відчуває запит суспільства на справедливість. Особливо, на тлі того, що відбувається на фронті. Бачить реакцію на корупційні скандали. І відповідно оцінює рішення, які можуть покращити ситуацію. Але як це буде саме із держзрадою – поки що не зрозуміло. Припускаю, що ця стаття немає термінів давності. Якщо по корупційних злочинах не буде терміну давності, то це може додати плюс. Тому що людина вічно буде знаходитися у небезпеці покарання", – розповів політолог Тарас Загородній.

Влада намагається реагувати на запит суспільства, додав політолог.

"Можливо, це дійсно може покращити слідство. Тому що СБУ показує достатньо гарні результати. Служба безпеки досить сильно змінилася. А по роботі НАБУ є питання", – пояснив Загородній.

Підготувала: Ніна Петрович