11:21 / 18.08.2023 Политика

Форум оборонних індустрій в Україні: Зеленський розкрив деталі

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів про плани провести в Україні "Форум оборонних індустрій". Про це повідомляє президент в Telegram.

За його словами, його проведення заплановано на осінь цього року і він відбуватиметься на державному рівні. На Форумі будуть присутні як українські виробники озброєння так і західні партнери.

"Увесь світ, який зацікавлений у тому, щоб міжнародне право та людяність мали відповідний арсенал захисту від будь-якого терору. Світ може бути обʼєднаний іще й таким форматом співпраці", - розповів Зеленський.

На Формі також планується зафіксувати досягнення оборонно-промислового комплексу України. Його ціль - продемонструвати те, що ми вже вміємо та розглянути те, що можемо додати до можливостей, зокрема через створення нових виробництв в Україні, через локалізацію з партнерами.

"Ми маємо дати новий безпековий імпульс для всіх у світі, хто так само, як і ми, цінує свою державність і свободу. Нації мають право на захист. Будуємо арсенал вільного світу разом", - підкреслив він.

BAGNET нагадує, вперше про Форум розповів міністр Закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він зауважив, що Україні потрібно щоб і виробництво ставало частиною цього загального "натівського" виробничого комплексу.

Підготував: Сергій Дага