10:43 / 16.08.2023 Политика

Фонд Сороса згортає діяльність у ЄС, але продовжить роботу в Україні

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Фонди "Відкрите суспільство", благодійна організація, започаткована мільярдером Джорджем Соросом, планує відкликати або припинити більшу частину своєї роботи в Європейському Союзі, оскільки вона переключає увагу на інші частини світу. Про це повідомляє Reuters.

Це рішення означає, що фонд Сороса відмовиться від роботи, пов’язаної з внутрішніми європейськими справами, і зосередиться на регіоні в контексті великих глобальних проблем, йдеться в електронному листі, надісланому співробітникам.

Зрештою, новий затверджений стратегічний напрямок передбачає висновок та припинення значної частини нашої поточної роботи в Європейському Союзі, перенесення нашої уваги та виділення ресурсів на інші частини світу.

Організація, яка спрямовує приблизно 1,5 млрд доларів на рік у всьому світі, також продовжить фінансувати програми в Європі, включаючи Україну, Молдову, Киргизстан та Західні Балкани через національні фонди, заявив представник Фондів "Відкрите суспільство".

Реорганізація фундації запланована на наступний рік, тому її європейські програми можуть припинитися вже у 2024 році.

BAGNET нагадує, 93-річний Джордж Сорос у червні оголосив, що передасть контроль над своєю фінансовою імперією синові Александру Соросу.

В Україні частиною мережі фондів "Відкрите суспільство" є фонд "Відродження".

1984 року Сорос заснував свій благодійний фонд у Будапешті. Після цього Сорос відкрив ще кілька фондів у країнах колишнього "соцтабору", щоб сприяти їхньому переходу до демократії.

Підготував: Сергій Дага