18:50 / 03.08.2023 Политика

Чергова російська пропаганда скоро "понесеться" у світ, - розвідка

У Росії готують черговий пакет провокативних матеріалів, спрямованих на міжнародну дискредитацію України та розпалювання внутрішньополітичних чвар.

«Для розповсюдження серед цільових аудиторій Німеччини Франції Ізраїлю та США пропонуються теми: «Африканці: «Франція, забирайся», Ласкаво просимо, Росія», «Тихоокеанські танці Макрона на граблях», «Економіку Німеччини очікує обвал», «Криза вже прийшла у кожну оселю», «Справи проти Нетаньяху фабрикувались за тими ж лекалами, що й справи проти Трампа», — інформують у Головному управлінні розвідки Міноборони.

В українському інформаційному просторі плануються публікації на теми: «Хто хабарі бере, а хто на фронт йде», «Політичний спаринг: коли почнеться бій?», «Тушіть світло – виборів не буде», «Так військовий чи мирний час?» тощо.

«Російські політтехнологи традиційно діють за принципом «крапля правди на тонну брехні». При цьому, росіяни намагаються знайти та актуалізувати реально існуючі проблеми та больові точки в тому числі для західного світу. Мета всіх матеріалів єдина: переконати українців та їхніх союзників у безперспективності опору, посіяти сумніви та протистояння в антипутінській коаліції та створити враження, що є інші «важливіші» проблеми», — розповіли у ГУР.
 
Підготовила: Ніна Петрович