09:26 / 30.07.2023 Политика

Нардеп від "Слуги народу" виїхав з країни та не повернувся

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Народний депутат Андрій Холодов виїхав з України у січні 2023 року і з того часу не повертався та жодного разу не голосував у Верховній Раді. Про це повідомили журналісти проєкту "Схеми".

Він перебуває з сім’єю на Кіпрі, де має родинний маєток. Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф депутат 12 разів виїжджав з України.

Усього від початку повномасштабного вторгнення Андрій Холодов 12 разів виїжджав з України. Згідно з даними джерел "Схем", щонайменше у червні та липні 2022-го, а також травні та липні 2023-го року він перебував на Кіпрі. Саме там раніше віднайшли у власності родини Холодових маєток – поблизу узбережжя у місті Лімасол.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, Андрій Холодов жодного разу не голосував у парламенті від 21 січня 2023 року. За весь 2022 рік він брав участь у половині голосувань в сесійній залі (46,75% голосувань).

При цьому він дистанційно відвідує засідання комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, де є чинним заступником голови, підключається по відеозв’язку.

BAGNET нагадує, що СБУ і ДБР провели обшуки в народного депутата України Юрія Арістова, який відпочивав на Мальдівах під виглядом "службового відрядження" та розпочали слідчі дії.

Пізніше, Верховна Рада України достроково позбавила депутатських повноважень Юрія Арістова, а 28 липня Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання народному депутату.

Підготував: Сергій Дага