16:06 / 28.07.2023 Политика

Стало відомо, коли прибудуть перші танки Abrams для ЗСУ

Фото: танк Abrams/GettyImages/Global Images Ukraine

Сполучені Штати розраховують, що перші танки Abrams прибудуть до України у вересні. Про це повідомляє Politico.

За словами кількох джерел, знайомих із планом постачання американських танків, Abrams, ймовірно, прибудуть до України у вересні. У серпні планується відправити кілька танків Abrams до Німеччини, де вони пройдуть остаточний ремонт та модернізацію. Як тільки цей процес буде завершено, першу партію Abrams буде відправлено до України.

За даними видання, в адміністрації Байдена мають намір якнайшвидше доставити Україні більше обіцяного озброєння, щоб надати допомогу в контрнаступі та зміцненні оборони країни у довгостроковій перспективі. Повідомляється, що перша партія складатиметься із шести-восьми танків. Усього США планують відправити 31 танк.

"Ми безперечно працюємо над тим, щоб доставити їх (танки – ред.) в Україну якнайшвидше", - заявив представник Пентагону полковник Мартін О'Доннелл.

Перш ніж ЗСУ зможуть розпочати експлуатацію танків, вони мають пройти 10-тижневий курс навчання на 31 навчальному танку на армійській базі Графенвер у Німеччині. За словами джерела у Пентагоні, українські танкісти мають закінчити навчання на Abrams у серпні.

За словами джерел, перші танки можуть прибути в Україну навіть у серпні, але ці терміни надмірно оптимістичні.

Підготував: Сергій Дага