10:24 / 27.07.2023 Политика

Гуманітарний комітет Ради не підтримав відставку Ткаченка з посади міністра

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Про це повідомила пресслужба Комітету.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів не підтримав відставку Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Уточнюється, що питання про відставку Міністра буде розглядатися шляхом голосування в сесійній залі Верховна Рада України. Деталі будуть відомі згодом.

Раніше BAGNET повідомляв, що президент Володимир Зеленський попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Водночас Ткаченко стверджує, що подав заяву про відставку ще до звернення президента.

Як відомо, Олександр Ткаченко став міністром культури та інформаційної політики 4 червня 2020 року. У 2021 році Олександр Ткаченко подав заяву на звільнення, проте залишився на посаді.

21 липня у Верховній Раді було зареєстровано заяву про відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Підготував: Сергій Дага