10:29 / 16.07.2023 Политика

В НАТО обурилися на гнівні "твіти" Зеленського, – Науседа

Фото: baltnews

Під час саміту НАТО, який відбувся у Вільнюсі на цьому тижні, президент України Володимир Зеленський спричинив обурення деяких учасників своїми гострими та гнівними повідомленнями в Twitter, адресованими Альянсу. Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа в інтервʼю LRT.

"Драма була дуже великою, і в якийсь момент у мене дійсно були підстави побоюватися, що текст підсумкового рішення саміту раптом може сильно погіршитися або що будуть прибрані з нього вкрай важливі для нас, і для України речі", - розповів Науседа.

Він відзначив, що повністю розуміє емоції Зеленського, який стоїть на чолі країни під час широкомасштабної агресії з боку рф. З іншого боку, президент Литви вважає, що різкі заяви українського лідера можуть бути спробою підштовхнути партнерів до прийняття більш рішучих заходів.

"Це ще й важіль торгу, тому що на той момент рішення ще не були ухвалені. Але тоді я просто прекрасно усвідомлював, що ми вже досягли максимуму і будь-яка спроба піти далі згубить сам Вільнюський саміт. Я кажу це дуже відповідально. Це могло статися", - розповів Науседа.

Проте Науседа відмовився назвати країни, які лідери яких образилися на гнівні заяви українського президента.

"Настрій був такий, ну ось дивіться, ми намагаємося, дуже стараємося, і ми дійсно не заслуговуємо, щоб ухвалені Заходом рішення називали, напевно, абсурдними або щось в цьому роді. Це був дуже швидкоплинний момент", - зазначив він.

Підготував: Сергій Дага