14:12 / 03.07.2023 Политика

Україна була "сколочена" Черчіллем і Сталіним, – британські лорди

Фото: pixabay.com   

Члени верхньої палати парламенту Великої Британії лорд Скідельскі і лорд Белф відвідали урочистий прийом у російському посольстві з нагоди так званого "Дня росії", після чого відзначилися скандальними заявами про війну, яку розв’язав Кремль в Україні, та вразили своїми "знаннями" української історії. Про цей скандал повідомляє видання The Guardian.

Член Палати лордів 79-річний Річард Белф у коментарі виданню підтвердив свою присутність на заході у російському дипломатичному представництві, де, за його словами, мав поверхневу розмову з російським військовим аташе.

При цьому він висловив переконання, що війну в Україні буде закінчено шляхом переговорів, внаслідок яких держава-агресорка отримає частину українських територій.

"Україна, чесно кажучи, безладна країна. Вона була сколочена Черчіллем і Сталіним наприкінці Другої світової війни", – сказав 79-річний Річард Белф

Він додав, що вважає "Крим безсумнівно російським" і що москва має законні претензії на Донецьк і Луганськ, оскільки повинні бути переговори щодо сухопутного коридору до Криму.

Видання зауважило, що Річард Белф, колишній депутат Європарламенту від Лейбористської партії, який перейшов до консерваторів у 2002 році, раніше уже відзначався своїми виступами із симпатіями до росії.

Лорд Роберт Скідельскі, який також відвідав російське посольство, повідомив, що виступає проти російського вторгнення в Україну, але вирішив відвідати банкет, оскільки "хотів показати свою повагу і прихильність до російського народу... особливо в нинішніх обставинах".

Цей 84-річний британський пер має російське коріння, а, окрім того, від 2016 до 2021 року він був невиконавчим директором російської нафтової компанії "роснефть". Після вторгнення рф в Україну Скідельскі написав листа, в якому засуджував цей крок, але також задавав питання, чому Захід не пообіцяв росії, що НАТО не буде розширюватися за рахунок України.

Підготував: Сергій Дага