09:27 / 26.06.2023 Политика

Ексдепутат Держдуми розповів, для чого путін організував "заколот Пригожина"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Засновник каналу "Утро Февраля", ексдепутат Держдуми рф Ілля Пономарьов вважає, що бунт засновника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина "штучний" і організований самим російським диктатором володимиром путіним. Про це ексдепутат сказав в ефірі каналу Freedom.

Пономарьов заявив, що бунт був вигідний путіну, оскільки за допомогою нього він розв’язував внутрішні та частково зовнішні завдання.

"Це класичний приклад спровокованого штучного путчу, після якого буде закручування гайок. Це перевірка нелояльності російських еліт: хто куди сіпнувся, хто полетів, хто залишився, які військові частини перейшли, хто як поводився", – сказав росіянин.

За його словами, путін також додатково зробив своє стандартне послання з приводу меншого зла.

"Якщо не я, то Пригожин чи ще якийсь такого ж типу Бармалей. Я, може, не ідеальний, навіть воєнний злочинець, але все одно краще, ніж якщо ядерна кнопка буде у такого роду персонажів. Це послання Заходу та російським елітам, і думаю, що воно спрацювало", — зазначив ексдепутат Держдуми.

Водночас Пономарьов додав, що розв’язуючи таким чином тактичні короткострокові завдання, диктатор стратегічно програв, адже "довгостроково всі переконалися, що король голий, і що це можна використати".

Підготував: Сергій Дага