06:55 / 19.06.2023 Политика

Початок мирних переговорів між Україною та рф зараз призведе до заморожування війни, – Зеленський

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що початок мирних переговорів між Україною та росією зараз призведе до заморожування війни. Він наголосив, що діалог з рф можливий лише після виведення військ. Про це голова держави сказав на пресконференції з африканськими лідерами.

"… я чітко сказав неодноразово на нашій зустрічі – допустити будь-які переговори з росією зараз, коли окупант на нашій землі, – це означає заморозити війну, заморозити біль та страждання", – цитує Зеленського видання kyiv24.news.

Президент наголосив, що росія довго намагалася обдурити весь світ за допомогою Мінських угод, а зараз путін просто хоче повернутися до своєї старої примітивної тактики обману.

"Обдурити Україну точно неможливо. Ще раз зазначу: потрібен реальний мир, а отже, реальний вивід російських військ з усієї нашої незалежної землі", – наголосив Зеленський.

Як раніше повідомляв BAGNET, 16 червня до Києва з офіційним візитом прибув президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса. Також до України з візитом прибули лідери ще чоитрьох африканських країн: Замбії, Сенегалу, Єгипту та Комосрьких островів. Також у візиті брал участь прем’єр-міністр Уганди.

Підготував: Сергій Дага