08:30 / 09.06.2023 Политика

Австрія виділить Україні 1 млн євро для підтримки ядерної безпеки

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Уряд Австрії надасть МАГАТЕ один мільйон євро на підтримку діяльності з ядерної безпеки в Україні. Про це повідомило міністерство закордонних справ Австрії.

Зазначається, що Австрія підтримає важливу роботу в Україні внеском в 1 мільйон євро, половину якого профінансують міністерство закордонних справ та міністерство захисту клімату.

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг зазначив, що "російська рулетка з безпекою українських атомних електростанцій має нарешті закінчитися".

"Незалежна та неупереджена робота МАГАТЕ на місці та його присутність на атомних електростанціях є одночасно системою раннього попередження та убезпечення життів", – сказав посадовець.

Як раніше повідомляв BAGNET, що Німеччина виділить Україні €11 мільярдів "суто на оборону". Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час чергового відеозвернення. Глава держави подякував Німеччині за найбільший оборонний пакет на 2 мільярди 700 мільйонів євро. Він включає системи ППО IRIS-T різних модифікацій, ракети до них, гармати, снаряди, бронетехніку.

Підготував: Сергій Дага