19:03 / 02.06.2023 Политика

Україна та Естонія можуть почати спільне військове виробництво

Український лідер Володимир Зеленський і президент Естонії Алар Каріс в Києві обговорили створення спільних оборонних виробництв, а також потреби української армії та посилення санкцій проти росії.

"Сьогодні ми обговорили те, що може наблизити нашу перемогу та гарантувати справедливий і тривалий мир для України та всієї нашої Європи. Точно можемо разом підготувати більше наших потужних кроків на фронті. Передав конкретні нагальні потреби для нашої армії для нарощування оборонно-наступальних спроможностей. Обговорили й те, якого посилення потребують санкції проти Росії. Звичайно, ми детально обговорили міжнародні заходи, які плануються цьогоріч, рішення, які готуються. Зокрема, саміт НАТО у Вільнюсі – до якого ми маємо підійти з конкретним пакетом підготовлених рішень. Обговорили наші відносини з Євросоюзом та рішення щодо нашої інтеграції, які час ухвалити. Предметно поспілкувалися про можливості створення спільних оборонних виробництв в Україні", - повідомив у соцмережах Зеленський.

"Окремо зупинилися на поглибленні взаємодії бізнес-кіл, обговорили питання страхування ризиків для підприємців", - додав він.

Раніше Зеленський повідомив про прибуття естонського колеги до Києва.

"Вітаю в Києві президента Естонії Алара Каріса. Естонія серед тих, чия допомога нашій обороні – найшвидша і найбільша, якщо подивитися на співвідношення обсягу допомоги та ВВП країни. Дякуємо за всю підтримку!" - написав він.

Підготовила: Ніна Петрович