11:40 / 26.05.2023 Политика

В Іспанії анонсували поставки в Україну танків "Леопард" і БТР M113

Фото: ua.depositphotos.com

Уряд Іспанії зобов’язався надати Україні ще чотири танки Leopard 2 та партію БТР M113. Про це заявила очільниця Міноборони Іспанії Маргарита Роблес під час засідання "Рамштайн".

"Роблес повідомила про поточний стан іспанських поставок, зазначивши, серед іншого, майбутню поставку ще чотирьох бойових танків Leopard 2A4 і нової партії бронетранспортерів M-113 TOA", – йдеться в повідомленні.

В повідомленні не уточнюється, чи йдеться про нові танки, чи ті Leopard 2, які Іспанія анонсувала в березні поточного року. Якщо це нові танки, то загальна кількість Leopard 2 від Іспанії, які мають прибути в Україну, сягне 14.

Очільниця іспанського оборонного відомства також відзначила прогрес у навчанні українських військовослужбовців в Іспанії, де на сьогодні проходять навчання близько 1,5 тис. воїнів ЗСУ.

Міністр, яку супроводжував Генеральний секретар з питань оборонної політики, адмірал Хуан Франсіско Мартінес Нуньєс, завершила свою промову, наголосивши на важливості єдності, рішучості та ефективності країн та організацій, які беруть участь у Контактній групі, і вкотре зазначивши, що вони можуть розраховувати на незмінну готовність Іспанії підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Підготував: Сергій Дага