13:34 / 24.05.2023 Политика

У кремлі зробили заяву про "заморозку" війни з Україною та мирні переговори

Фото з відкритих джерел

росія солідарна з країнами Заходу в тому, що війна з Україною не повинна бути заморожена. Про це заявив речник путіна дмитро пєсков.

"россия рассматривает возможность только завершения специальной военной операции: обеспечения своих интересов, достижения стоящих перед россией целей или посредством специальной военной операции, или иными доступными средствами", – сказав пєсков.

Він також вважає передчасним говорити про те, який з озвучених іншими країнами планів мирного врегулювання для росії є кращим. На його думку, зараз "передумов для мирного врегулювання немає".

"Пока преждевременно об этом говорить, пока предпосылок для мирного урегулирования нет, очевидно", – сказав пєсков.

Відповідаючи на питання про готовність кремля до переговорів з Україною, речник путіна заявив:

"Вряд ли об этом может идти речь, потому что какие-либо переговоры с рф запрещены", – підкреслив спікер.

BAGNET нагадує, американське видання Politico повідомляло, що влада США готується до заморожування конфлікту в Україні. За його даними, у Білому домі не виключають, що бойові дії триватимуть багато років чи навіть десятиліть.

20 травня в адміністрації США заявили, що президент Джо Байден підтримує зусилля інших країн щодо навчання українських пілотів управлінню F-16. Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав навчання українських пілотів посланням росії проти затяжного конфлікту.

Категорично проти заморозки виступає офіційний Київ. Президент України Володимир Зеленський раніше говорив, що жодної угоди "Мінськ-3" не буде. Натомість він запропонував "формулу миру", яка включає виплату росією репарацій, трибунал і повернення до кордонів 1991 року.

Підготував: Сергій Дага