10:43 / 11.05.2023 Политика

Білорусь накинулась на Україну та звинувачує в спробі підготовки терактів

Фото: president.gov.bу

Білорусь звинуватила Україну у нібито спробі підготовки терактів на території країни під час святкування 9 травня. Про це повідомляє "Белта".

Повідомляється, що у Білорусі затримали групу молодих людей за нібито підготовку теракту. Зазначається, що вони дають свідчення.

Також зазначено, що затриманих об'єднує знайомство із ще одним громадянином Білорусі, який наразі перебуває у Києві. Він нібито отримав завдання від ГУР Міноборони України, а згодом знайшов виконавців у Білорусі. У мережі публікували спеціально розмиті фотографії та імена "діючих осіб": Валерій - 23 роки, Вікторія - 29 років, Ганна - 24 роки та Андрій - 29 років. Вказано, що санкції статей Кримінального кодексу, які їм приписують, - аж до смертної кари.

ЗМІ пише, що до Білорусі нібито прибули посилки із вибухівкою, які замаскували під побутові прилади. Вказано, що "її вистачило б, щоби пустити під укіс одразу кілька поїздів або влаштувати теракт серед людей під час святкування 9 травня". Зазначається, що у потрібний час посилки мали активувати, щоб спровокувати жертви та сколихнути ситуацію в Білорусі.

Підготував: Сергій Дага