14:12 / 25.04.2023 Политика

Пентагон передасть Україні танки Abrams до кінця року

Фото: Global Look Press  

Американські танки Abrams М1А1 надійдуть в Україну до кінця 2023 року. Зараз триває підготовка особового складу у Німеччині.

Про це на брифінгу сказав речник Пентагону генерал Патрік Райдер, повідомляє "Укрінформ".

Незабаром США перекинуть до Німеччини танки М1 Abrams, які будуть використовувати лише для навчань українських підрозділів у Графенвері. Бойові танки передадуть Україні окремо – вони відрізнятимуться від навчальних.

"Ці танки (які відправлять до Німеччини – ред.) призначатимуться лише для тренувань. Це не ті оновлені танки, які згодом поїдуть в Україну", – уточнив представник оборонного відомства США.

Навчальні танки виділяються не із запасів США, їх привезуть з інших місць зберігання, що дасть змогу пришвидшити підготовку та пересилання бойових машин Україні.

За словами Патріка Райдера, бойові М1 Abrams призначені для застосування безпосередньо в реальних умовах і будуть відповідно оснащені.

Райдер очікує, що підготовка особового складу ЗСУ на американських танках, а також передання в Україну окремих Abrams відбудеться до кінця року.

BAGNET нагадує, раніше міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками засідання 11-го Рамштайну повідомив, що українські військові почнуть тренування на танках M1 Abrams у Німеччині найближчими тижнями.

Підготував: Сергій Дага