10:43 / 13.04.2023 Политика

США та Латвія підтвердили присутність своїх військових в Україні

Фото: ua.depositphotos.com

Представники Сполучених Штатів Америки і Латвії підтвердили присутність на території Україні їхніх військовослужбовців. При цьому участі в бойових діях вони не беруть.

Так, в інтерв'ю Fox News координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів про "незначну військову присутність" в посольстві США в Україні. Раніше інформацію про перебування в Україні іноземних військових опублікували ЗМІ, посилаючись на документи Пентагону, які стали частиною великого витоку.

"У посольстві є невеликий військовий контингент США, який працює разом з офісом аташе з питань оборони, щоб допомогти нам працювати над підзвітністю обладнання, яке надходить в Україну і виходить із неї", – пояснив Кірбі.

За його словами, що американські військові "не воюють на полі бою". Змін у рішенні президента США Джо Байдена про те, що американські війська в Україні не будуть брати участі у війні, не було.

Водночас, пише видання Delfi, у Міністерстві оборони Латвії заявили про відправку на територію України своїх військових для виконання допоміжних функцій. Йдеться, зокрема, про охорону посольства Латвії в Україні та вантажів. Зазначається, що вони також не беруть участі в бойових діях.

Підготував: Сергій Дага