16:51 / 02.04.2023 Политика

Українці подали заяву на Додона за непрямий заклик рф до вторгнення в Молдову

Фото: Ігор Додон/Reuters

Асоціація українців у Молдові подала заяву до прокуратури на експрезидента країни Ігоря Додона. Він непрямо закликав росіян до вторгнення на територію держави.

Про це повідомляє голова Асоціації українців Молдови Михайло Багас у Facebook.

Він оприлюднив текст заяви до прокуратури, згідно з яким Додона пропонують притягнути до відповідальності за "зраду батьківщини, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, підтримку та заклику до війни".

"Ми, етнічні українці, що живуть на території Молдови, глибоко обурені подібними заявами колишнього президента І. Додона. Вважаємо, що під фразою "Наші вже близько" пан Додон відкрито заявляє про російські війська, які варварсько напали на суверенну Україну. Пан Додон відкрито заявляє про підтримку війни та закликає російську армію напасти на незалежну Молдову", - сказано у заяві.

Варто зауважити, що раніше у соцмережах розповсюдили відео виступу експрезидента Молдови в автономній територіальній освіті Гагаузії.

"Я впевнений, потрібно з Росією дружити. Не проти Європи. Без Росії ми не виживемо, тому що нам потрібен той ринок, дешева солярка для сільгоспвиробників. Нам потрібен дешевий газ та електроенергія, бо інакше ніяк. Ось чому я хочу вас попросити: не опускайте руки. Все буде добре, прорвемося. Наші вже поряд", - заявляв тоді проросійський політик.

Підготував: Сергій Дага